Premijera kratkog dokumentarnog filma “20 godina Festivala uličnih svirača”

autor: Milan Damjanović 0

Fejsbuk premijera kratkog dokumentarnog filma “20 godina Festivala uličnih svirača” zakazana je za 10. decembar u 19 časova, a film će biti prikazan na zvaničnoj stranici Festivala uličnih svirača.

Foto: Festival uličnih svirača

U filmu govore Ida Prester (Lollobrigida), Dušan Strajnić - Dukat (Stray Dogg), Bojan Slačala (Artan Lili), Miodrag Ninić (VIS Limunada), kao i tim festivala Borislav Beljanski, Aleksandar Carić i Natali Beljanski Popović.

Festival okuplja u najvećoj meri muzičare, ali i plesače, pozorišne trupe, performere, akrobate, i predstavlja veliku umetničku radionicu na otvorenom, gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici. Od ideje da umetnost uvek pripada i ulici, umetnike ne delimo na „ulične“ i „etablirane“, pa je tako Festival uličnih svirača mesto na kojem mogu da se sretnu vrhunski profesionalni muzičari i potpuni amateri.

Od prvog izdanja u centru Novog Sada, do prelaska u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave i proslave 20. rođendana u gradskim dvorištima, Festival uličnih svirača, već 20 godina, krajem leta na ulice Novog Sada dovodi najraznovrsnije umetnike sa internacionalne i domaće scene.
U vreme epidemije korona virusa Novosađani prvi put nisu išli na festival, već je on stigao do njih. Kroz simboličnih 20 nastupa širom grada, u 10 gradskih kvartova, Festival je ove godine iznenadio građane za svoj rođendan.

Nema komentara

Napišite komentar