Otvoren petnaesti Filmski front

autor: Aljoša Mudri 0

Petnaesti festival kratkometražnog filma Filmski front otvoren je sinoć u Kulturnom centru Novog Sada. Prve večeri prikazano je šest ostvarenja iz regiona.

Foto: https://www.facebook.com/filmskifront

Iako je parola ovogodišnjeg festivala bila “No signal”, signala je itekako bilo.

- Po broju zainteresovanih ljudi vidi se da kultura ipak ne gubi signal. Žao mi je što ove godine trajemo samo tri dana, ali se nadam da će sledeće godine situacija biti mnogo bolja - rekla je direktorka Nina Latinović.

Portparolka Mina Stanikić rekla da je ove godine festival skraćen iz finansijskih razloga sa četiri na tri dana.

Ne brinemo se za budućnost Fronta zato što imamo snage i verujemo da ćemo i dalje gurati kakvi god bili uslovi. Ali se brinemo za kulturnu scenu Novog Sada, s obzirom da nismo jedini festival ove godine koji je bio primoran da skrati svoje trajanje - rekla je portparolka i dodala da se nada da se neće dogoditi da Novi Sad nema nijedan festival kada bude bio evropska kulturna prestonica 2021. godine.

Selektor filmova Filip Markovinović smatra da je ove godine selekcija filmova dobra.

- Posebno bi valjalo pohvaliti domaću selekciju jer postoje neki pomaci u samom produkcionom nivou tih filmova - rekao je Markovinović i dodao da je ove godine prvi put stiglo najviše filmova iz Srbije.

Filmski front traje do subote kada će biti poznati pobednici festivala. U međunarodnoj kategoriji glasa publika, a u regionalnoj tročlani žiri koji čine režiseri Nikola Spasić i Stevan Filipović kao i scenaristkinja Melina Pota Koljević. Satnicu možete pogledati ovde.

Nema komentara

Napišite komentar