Onlajn trbina o filmu „Šišanje“

autor: Milan Damjanović 0

Prva onlajn tribina na filmske teme koja se realizuje u sklopu projekta „Crno belo u boji“ održaće se sutra u 17 časova na Fejsbuk stranici Centra za društveni razvoj  „Complexus“. Tema tribine biće film „Šišanje“ reditelja Stevana Filipovića iz 2010. godine.

Foto: Complexus

Ovaj film su organizatori onlajn događaja izabrali usled čestih pojava poruka mržnje i diskriminacije prema pojedinim društvenim grupama, ne samo u Novom Sadu već i u drugim gradovima Srbije. Na taj način žele da mladim ljudima prikažu značaj filma u savremenom društvu, utiču na razvijanje kulture dijaloga i kroz analizu predoče stvari koje nisu očigledne. Stoga su gosti ove onlajn tribine profesor psihologije sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Vladimir Mihić i reditelj filma „Šišanje“ Stevan Filipović, koji će objasniti fenomen nastajanja potrebe za nasiljem i odgovarati na pitanja publike. 

Projekat realizuje Centar za društveni razvoj „Complexus“, a s obzirom na to da za cilj ima proširivanje sadržaja za mlade iz oblasti kulture, ideja je da se tribine održavaju na fakultetima, kada epidemiološka situacija bude stabilnija. Za sada su okupljanja planirana putem Zoom platforme, ulaznica za debatu je pogledan film.

Zbog organičenog broja učesnika, prijave su obavezne.

Nema komentara

Napišite komentar