Stipendija "Moj prvi biznis"

autor: Dunja Funduk 0

Raspisan je konkurs iAkademije pod nazivom „Moj prvi biznis”. Projekat podrazumeva dodelu 70 stipendija za paket besplatnih onlajn kurseva koji će osposobiti pojedinca da stvori, pokrene i ostvari svoje poslovne zamisli.

Foto: iSerbia.rs

Program „Moj prvi biznis” osmišljen je kao spoj nekoliko faza. U prvoj fazi, stipendisti pohađaju  jedan od 5 modula, koji su prethodno izabrali, potpuno besplatno. Moguće je odlučiti se između: Preduzetništva, Internet marketinga, Razvoja mobilnih aplikacija, Web razvoja i Socijalnog preuzetništva. Detaljan opis svakog modula pogledajte na ovom linku: http://www.iserbia.rs/konkurs-iedukacija-moj-prvi-biznis-1824/

Druga faza podrazumeva program mentorstva. Ovo je prilika za polaznike da osmisle svoju ideju i započnu njenu realizaciju uz pomoć već iskusnih preduzetnika koji će pomoći i mentorisati razvoj i realizaciju ideje. Dvadeset najboljih polaznika dobiće priliku da svoje projekte predstave na sajmu znanja, što će im otvoriti vrata potencijalnog partnerstva sa zainteresovanim posetiocima sajma.

Kako biste ostvarili pravo učestvovanja na konkursu, potrebno je da imate između 18 i 30 godina i „izrazite preduzetnički potencijal” – navodi se na sajtu. Prijavu je potrebno poslati do 20.09.2015. godine u ponoć, a formular možete pronaći ovde: https://docs.google.com/forms/d/1y1Lz3cLUYCb9nYLCDG1RIl4s-rCkHZsf-Ax23uR1JsY/viewform

Moj prvi biznis nastao je kako bi skrenuo pažnju mladih ka privatnom sektoru, koji se neprestano širi. Cilj projekta da se  mladi kroz neformalnu edukaciju usavršavaju i eventualno zaposle. MPB je projekat omladinskog udruženja iSrbija i Ministarstva omladine i sporta. iSrbija je nastala 2011. godine, a svojim akcijama pokušava da edukuje i ohrabri mlade u traženju profesionalnog angažmana.

Nema komentara

Napišite komentar