Pozivamo mlade da se prijave na Youth Rights Talks – najveći događaj o ljudskim pravima mladih u Srbiji

autor: Redakcija 0

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava poziva mlade iz cele Srbije da se prijave za peti po redu Youth Rights Talks, koji se ove godine održava pod sloganom MIROM MIRIŠE. Cilj događaja je da mladima pruži prostor da slobodno iznesu i izraze svoje stavove o aktuelnim društvenim problemima, da se sagleda i čuje perspektiva mladih, njihovi lični pogledi, mišljenja, kao i lične priče.

Foto: YouthBG Centar

Ovogodišnja centralna tema YRT je mir, prakse mirovnog aktivizma i mehanizmi izgradnje održivog mira sa posebnim fokusom na ulogu mladih u očuvanju mira i sigurnosti. Zajedno ćemo otvoriti pitanja koja se tiču aktuelnih svetskih dešavanja, (ne)mira i nasilja u kući i porodici, mobinga na poslu, govora mržnje na društvenim mrežama, rodne dimenzije nasilja, mladima kao nosiocima pomirenja, kao i problemom narastajuće stope femicida, nudeći moguća rešenja u ovom polju.

Poziv je otvoren za sve mlade koji žele da učestvuju kao govornici/ce ili publika. Rok za prijavu je do 29. oktobra putem ovog linka: https://forms.gle/h8LdME9x3PmyNi5s7

Izgradnja mira je goruća tema u doba kada se svet suočava sa najvećim brojem nasilnihkonflikata još od 1946. godine. U ovom trenutku, oko 100 miliona ljudi u svetu prisilno je raseljeno, a četvrtina svetske populacije2 živi u konfliktom pogođenim područjima. Baš zato, Youth Rights Talks je jedinstvena prilika da se o ovoj važnoj temi uspostavi dijalog sa mladima iz cele Srbije, kao i sa predstavnicima institucija, medija, omladinskih i organizacija civilnog društva.

Youth Rights Talks se održava 2. novembra 2022. godine u Prostoru Miljenko Dereta u Beogradu (Dobračina 55) i okupiće mlade, aktiviste/nje, predstavnike/ce institucija, organizacija, i medija.

Youth Rights Talks 2021 organizuje Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava u saradnji sa Timom Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Srbiji.

 

Nema komentara

Napišite komentar