Poziv za učešće na festivalu „On the Record“

autor: Odjek 0

Pozivaju se studenti novinarstva da se prijave na 6. Međunarodni festival „On the Record“, koji će biti održan od 13. do 15. septembra 2019. godine u Novom Sadu u okviru Letnje škole novinarstva i projekta “Nove tehnologije – nove odgovornosti”.

Na festivalu su zastupljene sledeće kategorije:

а) TELEVIZIJSKE FORME do 10 minuta

b) RADIJSKE FORME  do 10  minuta

c) ISTRAŽIVAČKI TEKSTOVI namenjeni objavljivanju/objavljeni u ŠTAMPANIM ili ONLAJN MEDIJIMA.

Međunarodni stručni žiri samostalno odlučuje i dodeljuje nagrade festivala. Sačinjavaju ga troje eminentnih novinara iz regiona.U svim kategorijama takmičarskog programa festivala dodeljuju se prva, druga, treća i nagrada publike.

Svaka obrazovna institucija može konkurisati u takmičarskom programu sa više studentskih radova, ali studenti samostalno samo sa jednim radom u jednoj od navedenih takmičarskih kategorija.

Prijave za učešće na festivalu podnose se najkasnije do 1. septembra 2019. godine. Prijavni formular može se preuzeti sa sajta Odseka za medijske studije.

Popunjen prijavni formular poslati elektronskim putem na e-mail adresu [email protected]. Video i audio radovi se takođe šalju elektronskim putem preko odabranog fajl hosting servisa (wetransfer, dropbox i dr).

Prijavu mogu poslati studenti/autori, mentori i visokoškolske ustanove.

Prijavljeni radovi za festival produkciono ne mogu biti stariji od dve godine.

Organizator ima pravo da javno prezentuje sve prispele radove prema svojim potrebama, što je definisano i prijavom za učešće na festival koju popunjava svaki od učesnika. Za učešće na festivalu organizator učesnicima ne naplaćuje kotizaciju.

Organizator zadržava pravo korišćenja festivalskih radova i njihovih delova u svrhu promocije i prezentacije festivala. Po završetku festivala, nagrađeni radovi mogu biti objavljeni u nekoj od medijskih kuća sa kojim festival postigne dogovor o emitovanju, kao i na našem portalu.

Ukoliko rad učesnika bude nagrađen, autor se prijavom na festival obavezuje da prisustvuje svečanom uručenju nagrada. Ukoliko je autor nagrađenog priloga sprečen da dođe na svečanu dodelu nagrada, dužan je da na vreme o tome obavesti organizatora festivala.

Troškove smeštaja i hrane učesnika tokom festivala snosi organizator. Troškove putovanja učesnici snose samostalno.

Više informacija o prethodnom izdanju festivala pronađite na našem sajtu i na Fejsbuk stranici festivala.

Nema komentara

Napišite komentar