Otvorene prijave za Brave New Media Forum

autor: M.S./DW Academie 0

Forum Brave New Media održava se 30-31. oktobra u Malom pozorištu „Duško Radović“ u Beogradu, sa namerom da otvori dijalog između medijskih radnika, nevladinih organizacija, aktivista na društvenim mrežama i omladine.

Photo: Marija Erdelji

U digitalnom dobu, tradicionalni mediji suočavaju se sa velikim izazovima: kako doći do mlade publike – dece, tinejdžera, studenata i mladih profesionalaca? Kako ići u korak sa tehničkim napretkom? Naročito su društvene mreže postale nezaustavljivo tržište ozbiljnih informacija i lažnih vesti, a ujedno i igralište za blogere, Jutjubere, Instagramere, od kojih neki imaju na stotine hiljada pratilaca. Nastao je ogroman jaz ne samo između onlajn i oflajn sveta, već i između različitih generacija u društvu.

Forum Brave New Media pokušava da premosti ovaj jaz, spajanjem medijskih radnika i aktivista na društvenim mrežama, predstavnika civilnog društva i omladine, kako bi raspravljali o temama poput: Šta tradicionalni mediji mogu da nauče od novih medija? Kako se Jutjuberi snalaze sa medijskom slobodom i medijskom etikom? Kako učiniti nove medije funkcionalnim?

Ova konferencija predstaviće inspirativne primere dobre prakse i iz tradicionalnih i iz novih medija. Poseban fokus biće na mladima koji imaju do 21 godinu. U pratećem programu, oni će imati prilike da dožive Forum kroz foto, video i prezenterske radionice.

Prijave za Brave New Media Forum otvorene su od petog oktobra, a svi zainteresovani to mogu učiniti putem njihovog SAJTA. Konferenciju organizuju Dojče Vele i Misija OEBS-a u Srbiji.

Nema komentara

Napišite komentar