Konkurs za izveštavanje o siromaštvu

autor: M.S. 0

Evropska mreža protiv siromaštva raspisala je konkurs za Nacionalnu nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti.

Photo: Mukesh Jain

U razmatranje će ući novinarski radovi koji na dostojan i nesenzacionalistički način izveštavaju o siromaštvu, njegovim uzrocima i različitim oblicima, sa poštovanjem prema osobama koje žive u siromaštvu.

– Nacionalnom nagradom za dostojno izveštavanje EAPN Srbija želi da utiče na unapređenje kvaliteta medijskog praćenja fenomena siromaštva i socijalne isključenosti u Srbiji, podizanje svesti opšte javnosti o životu osoba sa iskustvom siromaštva, kao i da nagradi i dodatno motiviše novinare koji kroz svoje radove/priloge na dostojan način izveštavaju o siromaštvu – navodi se u pozivu.

Radovi prijavljeni na konkurs moraju biti objavljeni u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja, u periodu od 1. februara 2018. do isteka konkursa, 28. februara 2019.

Nagrada će biti dodeljena u martu ili aprilu ove godine, a o pobednicima će odlučivati žiri sastavljen isključivo od osoba s iskustvom siromaštva i socijalne isključenosti. Ova nagrada dodeljuje se drugi put u Srbiji.

Prijavni obrazac nalazi se na OVOM LINKU, a dodatne informacije mogu se dobiti na adresi [email protected].

Nema komentara

Napišite komentar