Najbolja mlada novinarka

autor: K.G. 0

Novinarka Jovana Zdjelarević dobitnica je ovogodišnje nagrade Novosadske novinarske škole (NNŠ) koja se dodeljuje mladim novinarima za sveobuhvatan angažman u oblasti novinarstva i promovisanje javnog interesa.

foto: NNŠ

U obrazloženju nagrade stoji da je Zdjelarevićeva svoj profesionalni rad posvetila "promovisanju demokratskih vrednosti, borbi protiv ekstremne desnice i negovanju rodne ravnopravnosti“.  Primajući nagradu na svečanom prijemu u Novosadskoj novinarskoj školi, koja ovo priznanje dodeljuje od 2001. godine, Jovana je naglasila da joj je ova nagrada posebna ne samo zato što je prva u karijeri, već i zbog toga što je prima od organizacije koja se bavi medijima, koja prati dobre primere novinarske prakse, i koju nije mogla "na bilo koji način da prevari".

Jovana Zdjelarević završila je novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Prva novinarska iskustva sticala je u kreiranju sadražaja za studentsku emisiju „Dekodiranje“ u produkciji Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta i Radio-televizije Vojvodine. Prvi profesionalni angažman beleži u listu Dnevnik u redakciji „Novosadske hronike“. Radijsko novinarastvo usavršavala je stažirajući na Radio „Kampusu“ u francuskom gradu Besansonu. Jovana je stalna saradnica mesečnika „Vojvođanski magazin“, a trenutno je angažovana i na nekoliko međunarodnih projekata Nezavisnog društva novinara Vojvodine .

Među dosadašnjim laureatima Novosadske novinarske škole su danas istaknuti novinari i novinarke Novog Sada, Vojvodine i Srbije, kao što su Igor Mihaljević, Maja Dragić, Asja Francisti, Dejan Stojčić, Branka Dragović, i drugi. 

Nema komentara

Napišite komentar