Budi i ti deo nauke

autor: M.S. 0

Univerzitet u Novom Sadu organizovaće šesti po redu Festival nauke od 10. do 11. maja u  kampusu Univerziteta u Novom Sadu i u zgradi Rektorata. Ulaz  na ovu manifestaciju je besplatan, a svi zainteresovani će imati priliku da dožive nauku svim svojim čulima.

foto: festivalnauke.org

Festival nauke kao i svaki put privlači one najmlađe, a organizatori su se potrudili da i ove godine zadovolje prohtevima mladih naučnika svih uzrasta.

Program je podeljen u tri kategorije. Prva kategorija predstavlja naučne radionice koje su namenjene deci starijoj od devet godina, druga kategorija posvećena je najmlađima i nosi naziv „Super omladinci“, a treća obuhvata inspirativna predavanja i tribine.

Naučne radionice obuhvataće prirodne i društvene nauke, a posetioci će imati priliku da se bolje upoznaju i sa medicinom, inženjerstvom i poljoprivredom.

Što se super omladinaca tiče, njih očekuje pravi spektakl u vidu mnogih naučnih eksperimenata. Mladi posetioci imaće jedinstvenu priliku da se nađu u ulozi naučnika i da direktno učestvuju u naučnim radionicama.

U amfiteatru zgrade Rektorata biće održani inspirativni govori i tribine, a svi posetioci će moći da nauče, saznaju i pitaju sve što ih zanima u vezi sa naukom i na taj način će moći da razreše i mnoge nedoumice koje imaju, a koje nauka stvara.

Superheroji ovogodišnjeg Festivala nauke su Željko Tekić i Aleksandar Pajkanović sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, i Nebojša Andrić sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za subotu 10. maja u 11 časova ispred bine koja će biti postavljena u kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Nema komentara

Napišite komentar