Tri odličja za srpske studente i studentkinje

autor: M.M. 0

Nakon srebra rukometaša, medalje su osvojila još dva srpska tima na Univerzitetskim igrama u Roterdamu – odbojkašice Beogradskog univerziteta bile su druge, a košarkaši Univerziteta iz Niša takmičenje su završili kao treći.

foto: EUGames2014 (Facebook)

Beogradske odbojkašice poražene su u finalu od igračica sa Univerziteta Baščešehir iz Istanbula, koje su ih savladale i pre dve godine na Igrama u Kordobi. Ovoga puta bilo je 3:1 za tursku ekipu (20:25, 25:12, 25:16, 25:23), a iza našeg tima našle su se odbojkašice Univerziteta iz Lozane sa bronzanom medaljom.

Još jedan turski tim bio je koban za srpske sportiste – košarkaši Univerziteta Fatih pobedili su polufinalu košarkaše Niškog univerziteta sa 86:72. Ipak, Nišlije mogu biti zadovoljne, ne samo zbog osvojene bronze, već i zbog toga što su do nje došli pobedivši studente iz Splita, prošlogodišnje evropske prvake, sa 71:66. Kao i 2013. godine, i ovoga puta je tim Univerziteta Fatih osvojio srebro, pošto su ih u finalu pobedili košarkaši iz Litvanije.

Za razliku od svojih kolega, košarkašice Beogradskog univerziteta, višegodišnje državne prvakinje, na turniru su nastupale daleko ispod očekivanja, zauzevši 9. mesto. S obzirom da su u Holandiju došle kao aktuelne evropske prvakinje, razumljivo je da je ovo razočaravajući rezultat za Beograđanke.

Odbojkaši Beogradskog univerziteta osvojili su peto mesto, ali su se od Igara u Roterdamu oprostili pobedom nad timom poljskog univerziteta u Žešovu. Naredne, treće po redu Evropske univerzitetske igre, biće održane za dve godine u Rijeci.

Nema komentara

Napišite komentar