"Re/vizija" u "Fabrici"

autor: Lea Radlovački 0

Ambijentalna postavka pod nazivom „Re/vizija“ umetnika Danila Vuksanovića otvorena je sinoć s početkom u 20 časova u SKC „Fabrika“. 

foto: Vladimir Zubac

Uprkos lošem vremenu, otvaranju je prisustvovalo šezdesetak ljubitelja avangardne umetnosti nastale povodom lika Gavrila Principa, kako je slikar objasnio u ranijem intervjuu za „Univerzitetski odjek“.

- Reakcije su bile pozitivne i svi su konstatovali da je ovo promena u mom radu – objasnio je Vuksanović, zadovoljan kako je proteklo otvaranje izložbe na kojoj je radio mesec dana.

Naime, u pitanju je postavka kojom je organizovao rashodovane sanduke, rukavice, knjige i stakla s ciljem da iskaže istoriju koja se konstantno prepravlja. Rad, pritom, nije gotov - objekti su podložni promenama, baš kao što je i lik Gavrila Principa kroz istoriju, a na kraju krajeva i svih nas, kako kaže autor.

Budući da svakom novom izložbom pokušava da sažme pređeni put koji ga vodi ka novim izazovima, Vuksanovićeva nova postavka, iliti priča, biće otvorena za posetioce do 11. septembra od 9 do 20 časova.

Nema komentara

Napišite komentar