Koncert i film o Love hunters-ima na Cinema city-ju

autor: M.K. 0

Premijera film o njuorškim avanturama frontmena Milana Mumina „Love hunter” prikazaće se 26. juna u Arena cineplexu, kao i poslednjeg dana festivala, 28. juna, u Amstel open air-u, nakon čega će se kao završnica Cinema city-ja održati i koncert grupe Love hunters.

foto: telegraf.rs

Film su režirali Nemanja i Branislav Bale, dok glavne uloge tumače sam Milan Mumin, Jelena Stupljanin i Eleanore Hutchins. Scenario je zasnovan na neverovatnim, ali sasvim stvarnim događajima u Muminovom životu i muzici, kao i na susretima sa širokom paletom životnih priča Njujorčana u njegovom taksiju.

Love hunter, kako sami autori filma kažu, predstavlja „sudbinu jednog strastvenog čoveka, umetnika i imigranta koji se našao na životnom raskršću“. Muzika Muminovih Love hunters-a, koji su se svojim angažmanom borili protiv represivnog režima devesetih godina, imala je jak uticaj na celu generaciju kojoj pripadaju i braća Bala. Oni se sećaju Milana Mumina kao „uticajne i intrigantne figure srpskog rokenrola“. Deset godina kasnije, sasvim slučajno sreću Mumina kao taksistu u Njuroku, u pokušaju da ispuni svoj san i izda američki album. Gledajući njegovu svakodnevnu borbu da ponovo izgradi muzičku karijeru, ubrzo se rodila ideja da se njegove avanture zabeleže u rok mjuziklu, kroz mešavinu dokumentarnog, muzičkog i narativnog žanra. Milan Mumin će u Love hunter-u povesti gledaoce na jednu od svojih vožnji taksija ulicama Njujorka, skupljajući tako novac za izdavanje albuma. Saznaćemo da je izgubio basistu, pa među njujorškim muzičarima nalazi zamenu, ali istovremeno i romantičnu iskru u devojci koja svira bas. Međutim, Milanova dugogodišnja devojka iz Srbije stiže u Njujork sa drugačijim planovima za njihovu budućnost...

Zanimljivo je da je film snimljen gotovo bez budžeta, ali je ovaj nedostatak novca uspešno kompenzovan kreativnošću i entuzijazmom autora, kao i i jedinstvenim šarmom i harizmom Milana Mumina. Borba i trud uloženi u ovaj film odlično reflektuju upravo Muminovu borbu da završi i izda svoj album u Njujorku. Upravo zato su, prema rečima autora, „strast za filmom, muzikom i pre svega želja da se naš glas čuje“ pokretačka snaga i gorivo iza Love hunter-a.

Sedmo izdanje Cinema city Internacionalnog filmskog festivala održaće se od 21. do 28. juna, a publika će imati priliku da pogleda neke od preko 120 aktuelnih filmova koji će biti prikazani na više lokacija u Novom Sadu i u open-air bioskopma. Filmove će pratiti sjajni muzički nastupi, kao i nova programska celina - Cinema city pro - namenjena filmskim profesionalcima.

Nema komentara

Napišite komentar