Otvoren „Festival ljubavi“ na Trgu slobode

autor: Vanja Pajović 0

Četvrti „Festival ljubavi“  otvoren je sinoć na Trgu slobode u 18h uz tradicionalno puštanje balona u obliku srca i bend „(NE)Normalni“. Pored prodajnih štandova, ljubavnog zida, ljubavne kapije i muzičkih nastupa i mnogih drugih dešavanja na Trgu slobode, posetioce očekuju i mnogobrojni sadržaji na različitim lokacijama.

Foto: NS Hronika

Poruka i cilj ovog festivala je širenje ljubavi i da Novi Sad, osim što je prestonica kulture i mladih, postane i prestonica ljubavi.

Svaki dan festivala propraćen je kulturnim i muzičkim programom akustičnih bendova, a održavaju se i različite tematske večeri poput Karneval u Veneciji, Novi Sad pleše tango, Dog show i dr.

Ovaj festival ide u prilog 14. februaru koji mnogi slave i obeležavaju kao Dan zaljubljenih tako da je za taj dan pripremljen poseban program. Na praznik ljubavi 14. februara biće organizovan filmski ljubavni marator u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Posetioci će imati priliku da pogledaju kultne ljubavne klasike poput Kazablanka, Besani u Sijetlu, Mostovi okruga Medison, Doručak kod Tifanija.

U Galeriji Matice srpske 15. februara posetioce očekuje koncert „Love actually“ na kom će nastupati hor „Muzika srca“.

Svi oni koji budu želeli da upoznaju  istoriju Novog Sada iz drugog ugla imaće priliku 8. februara da budu deo tematske turističke ture ljubavne priče Novog Sada koja se organizuje u okviru festivala. Za ljubitelje pozorišta biće organizovana i nagradna igra na fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad gde će oni najbrži moći da osvoje ulaznice za predstavu „Laža i paralaža“ koja će se održati 13. februara u Srpskom narodnom pozorištu .

Festival ljubavi i ove godine pružiće podršku nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka. Pa će 15. februara na Svetski dan dece obolele od raka u podne biti pušteni  zeleni baloni u znak podrške, a sve to pod sloganom „Mnogo je važno da zagrliš snažno“.

U okviru festivala biće organizovane i dramske sekcije i čitanje ljubavne poezije, a poslednjeg vikenda festivala 22 i 23 februara biće organizovan „Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja“.

 

Nema komentara

Napišite komentar