Studentsko takmičenje “Izazov COVID-19”

autor: Branislava Kolarov 91 pregleda 0

British Council otvorio je poziv za studente i studentkinje da u okviru takmičenja “Izazov COVID-19” kreiraju predloge praktičnih politika u vezi sa problemima nastalim usled pandemije koronavirusa. Pet najuspešnijih timova ili samostalnih kandidata učestvovaće u finalu i dobiti priliku za pohađanje onlajn kursa koji organizuju univerziteti u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Foto: British Council

Studenti i studentkinje osnovnih i master studija (između 18 i 30 godina) zainteresovani za učešće u “Izazovu COVID-19” treba da izaberu jedan od problema i pokušaju da ga reše kroz svoje predloge praktičnih politika. Izazovi, odnosno tematske celine su sledeće:

-    Kako odgovoriti na pandemiju COVID-19 i oporaviti se od nje jačanjem društvene pravde i zaštitom najranjivihih?

-    Kako odgovoriti na pandemiju Covid-19 I oporaviti se od nje uz istovremeno jačanje otpornosti na klimatske promene? 

Moguće je prijavljivanje samostalno ili u timu od najviše tri člana, dok će pet najuspešnijih rešenja kandidati predstaviti u finalnom onlajn takmičenju predviđenom za drugu polovinu januara 2021. godine. Žiri će činiti kreatori praktičnih politika, lideri iz civilnog sektora i predstavnici donatorske zajednice. 

Predloge praktičnih politika u skladu sa smernicama učesnici treba da dostave do 8. decembra 2020. godine.

Nema komentara

Napišite komentar