Plaćena praksa za studente novinarstva

autor: Milan Damjanović 116 pregleda 0

Otvoren je konkurs za studente novinarstva i mlade novinare za edukativni praktični program, koji podrazumeva onlajn edukaciju i stipendiranu novinarsku praksu u nekom od medija u Novom Sadu, Beogradu ili Nišu. Prijave je moguće poslati do 15. novembra u ponoć.

Foto: Novosadska novinarska škola

Novosadska novinarska škola poziva studente i studentkinje novinarstva i komunikologije iz Srbije, da se prijave na program koji podrazumeva petodnevni trening i tronedeljnu stipendiranu novinarsku praksu. Mediji u kojima će praksa biti moguća jesu Fake News Tragač, Voice, Južne vesti, Cenzolovka i Liceulice. Za svakog polaznika programa predviđena je stipendija u iznosu od oko 500 evra bruto.

Trenerski tim se sastoji od iskusnih novinara, urednika i medijskih i informacionih eksperata. Teme onlajn edukacije biće analitičko novinarstvo, istraživačko novinarstvo, dekonstrukcija dezinformacija, mobilno novinarstvo i društvene mreže. 

Prijave mogu uputiti kandidati sa odgovarajućim obrazovanjem ili strukom, to jest studenti i studentkinje završnih godina novinarstva i komunikologije iz Srbije, kao i mladi novinari i novinarke sa ne više od tri godine radnog iskustva. Potrebno je i dobro poznavanje i vladanje engleskim jezikom, osnovama novinarstva, kao i informatička i leksička pismenost. Od dokumentacije za prijavu je potrebno popuniti aplikacioni formular i napisati i priložiti motivaciono pismo.

Celokupni program će se održati u periodu od 30. novembra do 28. decembra 2020. godine, a uvodni trening će trajati pet dana i održaće se od 30. novembra do 4. decembra 2020. onlajn putem.

Prijave u PDF formatu moguće je poslati na mejl adresu [email protected] do 15. novembra 2020. godine do 23:59 časova.

Nema komentara

Napišite komentar