Poslednji voz za budžetsko mesto

autor: Milica Danilov 0

Nekada blaženi period koji obuhvata kraj septembra i početak oktobara, kako svake pa tako i ove godine zadaje muke studentima koji nisu ostvarili željeni rezultat do juna. Kratki rokovi, preklapanje datuma i satnica ispita su samo neki od problema sa kojima se susreću budući akademski građani.

(fakulteti.edukacija.rs)

 

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu oktobar 2 ili „fantomski rok” ne postoji nigde na papiru zapisan, nema ga na rasporedu ispita na zvaničnom sajtu. Kako navode iz studentske službe postoji mogućnost za ovaj rok samo ako mnogo njih „popada” u oktobru. Međutim ako se to desi moraće da se pišu molbe koje idu prodekanu pa zatim profesorima, pa vam tako od nečijeg raspoloženja zavisi da li ćete ipak dobiti šansu da sledeću godinu upišete na teret države ili ćete plaćati iz svog džepa punu školarinu.

Iz dekanata se još uvek nisu zvanično oglasili, već je student prodekan Dalibor Mirić na Fejsbuk stranici Filozofskog fakuleta postavio saopštenje koje prenosimo u potpunosti.

 

„Drage koleginice i kolege,

usled nekoliko obavljenih razgovora tokom ove nedelje te današnje sednice, dužnost mi je da Vas obavestim u kojoj fazi je realizacija još jednog ispitnog roka, tj. oktobra 2.

Početkom sledeće nedelje zakazan je razgovor sa Dekanom našeg fakulteta (Dekan je trenutno na poslovnom putu te iz opravdanih razlog nije u zemlji) kako bismo pokušali da pronađemo model i rešenje za realizaciju još jednog ispitnog roka ukoliko je to moguće.

Potreban je spisak studenata kojima je neophodno polaganje još jednog ispita kako bih imao evidenciju tj. broj studenata kojima je taj rok potreban te kako bih o tome mogao obavestiti Dekana fakulteta (odnosi se na studente kojima je potrebno polaganje jednog ispita kojim bi, ostvarili uslov za upis u narednu godinu studija, ostvarili pravo školovanja iz budžeta R. Srbije, očistili godinu te mogli konkurisati za studentske domove, stipendije i kredite te na studente kojima je potreban jedan ispit da bi završili osnovne studije i time ostvarili mogućnost konkurisanja na master studije).

Od sutra, petak (30.09.2016), od 10 do 15 časova, u subotu od 10 do 13 časova, te u ponedeljak od 9 do 12 časova Vaše kolege iz Studentskog parlamenta i ja sastavljaćemo spisak studenata kojima je potreban taj ispitni rok, u kancelariji Studentskog parlamenta, br. 338, treći sprat.

APELUJEM na sve koleginice i kolege da ponesu INDEKSE, da obaveste sve kojima je taj rok potreban te da poštuju satnicu koja je navedena.

Zamolio bih Vas za strpljenje te se svi nadamo pozitivnom ishodu.

Dalibor Mirić,

Student prodekan Filozofskog fakulteta UNS”

Koliko je ovaj rok bitan potvrđuje i studentkinja treće godine žurnalistike na Filozofskom fakultetu Gordana Adamov.

– Oktobar 2 je veoma značajan za studente našeg fakulteta i smatram da mora biti regularan i to bez obzira na apsolventske rokove koji su sada svima dostupi, ali dosta skuplji pa ih možemo nazvati elitinim rokovim što znači da ne mogu svi da ih priušte– tvrdi Adamov i dodaje da je u interesu svih da studenti imaju bolje rezultate, ali i jednake mogućnosti.

Nema komentara

Napišite komentar