Žurnalistu nagrada Novosadske novinarske škole

autor: Z. S. 0

Redakcija studentskog internet magazina Žurnalist dobitnik je godišnje nagrade Novosadske novinarske škole (NNŠ) koja se dodeljuje najboljim mladim novinarima u Novom Sadu.


Foto: NNŠ/ Facebook

Žurnalist već pet godina vode, pišu i uređuju studenti novinarstva sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. List je neprofitan, a osim na platformi „Novinarnica“, tekstovi se objavljuju i na portalu Zurnalist.net.

Novosadska novinarska škola ove godine napravila je svojevrsan presedan, s obzirom na to da se nagrada tradicionalno dodeljuje najboljem mladom novinaru, odnosno novinarki. Umesto pojedincu, nagrada je dodeljena čitavoj redakciji.

Nagrada se dodeljuje od 2001. godine, a neki od dosadašnjih dobitnika su Maja Dragić, Igor Mihaljević, Jovana Zdjelarević, Žarko Bogosavljević, Branka Dragović, Radmila Leovac...

Povodom dodele nagrade organizovana je i humanitarna žurka u klubu „Kaž'te“, a sav prihod namenjen je za lečenje 27-godišnje Marine Kovačev, šefice kancelarije NNŠ koja se bori sa tumorom mozga. Žurka počinje u 21 čas.

Nema komentara

Napišite komentar