Studentski dani sporta na FTN-u

autor: R.C. 0

Manifestacija “Studentski dani sporta”, koju organizuje sportska organizacija “Tehničar”, pod okriljem Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, počela je juče i trajaće do kraja aprila. 

foto: boosterland.com

Cilj manifestacije, čiji je slogan Da ti telo radi, jeste da pruži priliku studentima FTN-a da se oprobaju u različitim sportovima, i na taj način makar malo nadoknade nedostatak obaveznog fizičkog obrazovanja.

Pravo učešća imaju studenti i studentkinje FTN-a, koji mogu da se takmiče u sledećim sportovima: fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, uličnom basketu, stonom tenisu i šahu. Manifestacija se održava već osmu godinu zaredom, a interesovanje je iz godine u godinu sve veće, te se ove godine za učešće prijavilo oko 1400 studenata.

Jedna od novina ove godine je to što će se većina utakmica odigravati na otvorenom, na terenima Đačkog igrališta u Novom Sadu.

Sportska organizacija “Tehničar”, koja je osnovana 2008. godine, jedina je te vrste na Univerzitetu u Novom Sadu, a “Studentski dani sporta” jedina manifestacija ovog tipa koja se bavi popularizacijom sporta među ovdašnjim studentima.

Nema komentara

Napišite komentar