Nova sezona Moto GP šampionata - Rosi žele desetu titulu

autor: Aleksandra Mišković 0

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje 26. marta, Velikom nagradom Katara. Sve ljubitelje ovog adrenalinskog sporta očekuje izuzetno uzbudljiva i zanimljiva sezona.

Odgovor na pitanje da li će „Doktor“ Valentino Rosi, uspeti da osvoji svoju desetu titulu, interesuje sve koji ovaj sport prate.

Prošle godine, šampionat je za ekipu Honde osvojio španski vozač, Mark Markez, kome je to ujedno bila i treća titula u karijeri. Valentino Rosi juri svoju desetu titulu, na koju čeka još od 2010. godine. Naravno, konkurencija je ove sezone još veća, budući da je mladi vozač Maverik Vinjales, iz Suzukija prešao u Jamahu, gde će činiti ekipu upravo sa Rosijem.

Nakon prvog testa sezone u Valensiji, Maverik je izjavio da je srećan što ima priliku da vozi za Jamahu i da se oseća fenomenalno na novom motoru.

– Ova promena mi je mnogo pomogla, sada ću imati priliku da se borim za osvajanje titule – poručio je on.

Pored Vinjalesa, favorit za osvajanje šampionata je još jedan španski vozač, Horhe Lorenco. On je, kao i Maverik, promenio ekipu, tako da će sada umesto u Jamahi voziti za italijanski Dukati. Na prvim predsezonskim testiranjima, Lorenco nije postizao dobre rezultate, ali smatra da će biti spreman. Sa druge strane, branilac titule Mark Markez nema problema sa svojim dvotočkašem, te misli da će ovo biti zanimljiva sezona.

– Smatram da je Vinjales spreman da se bori za titulu i da je osvoji. Isti slučaj je i sa Valentinom Rosijem. Lorenco ima problema, ali se tek navikava na Dukati – rekao je Markez.

Nikako ne bismo smeli da zaboravimo na Danija Pedrosu, kao ni na dvojicu Italijana Andreu Janonea i Andreu Doviciozoa, koji strpljivo čekaju na svoju šansu da ugroze najveće favorite i pokvare im planove. Kraljevska klasa će od ove sezone biti bogatija za još jednog člana, prošlosezonskog šampiona moto2 kategorije, Johana Zarka.

Trenutno je u toku predsezonsko testiranje u Australiji, na stazi „Filip Ajland“. Ostaje nam da budemo strpljivi i sačekamo početak sezone koji će nam nagovestiti razvoj situacije i dati odgovore na pitanja.

Nema komentara

Napišite komentar