Naši studenti u Roterdamu

autor: Filip Uzelac 0

Studenti Univerziteta u Novom Sadu će se ovog leta zajedno sa drugim najuspešnijim kolegama iz Evrope takmičiti u Roterdamu na drugim Evropskim univerzitetskim igrama. 

foto: Univerzitetski savez Srbije (Facebook)

Između 21. jula i 8. avgusta studenti će u Holandiji odmeriti snage u deset sportova, među kojima su i futsal, košarka, odbojka i rukomet, u kojima će naša zemlja imati svoje predstavnike.

Za titulu najboljeg u Srbiji u ovim sportovima takmičili su se studenti Beogradskog, Novosadskog, Niškog, Kragujevačkog, Novopazarskog univerziteta i Univerziteta umetnosti u Beogradu. Beograd je ove godine prednjačio, tako da će se u Roterdamu naći i muška i ženska odbojkaška ekipa, kao i košarkašice. Čast Novog Sada braniće igrači malog fudbala i rukometaši, dok su najbolji kosarkaši ove godine bili studenti iz Niša.

Naši studenti su već imali zapažene rezultate na prethodnim Igrama, održanim pre dve godine u Kordobi. Odbojkaši univerziteta iz Niša tada su postali prvaci, dok su odbojkašice i košarkašice Beogradskog univerziteta bile vicešampionke. Prošle godine su ove ekipe na
evropskim univerzitetskim šampionatima nastavile niz pobeda, pa su tako odbojkaši iz Niša osvojili srebrno, košarkaši iz Beograda bronzano, a beogradske košarkašice zlatno odličje.

Druge Univerzitetske sportske igre u Holandiji najveći su studentski sportski događaj u Evropi, sa mnoštvom disciplina. Preko 3.000 studenata iz 33 evropske zemlje će se takmičiti u ukupno deset sportova – badminton, košarka, rukomet, tenis, fudbal, futsal, ragbi, veslanje, odbojka i stoni tenis. Ove godine Igre su organizovane na Erazmus univerzitetu u Roterdamu, koji ujedno slavi i stogodišnjicu postojanja.

Finalni mečevi univerzitetskog prvenstva:

Odbojka (studenti) Niš - Beograd 0:3

Odbojka (studentkinje) Beograd - Novi Sad 3:0

Košarka (studentkinje) Beograd - Novi Sad 103:37

Košarka (studenti) Niš - Novi Sad 76:67

Futsal (studenti) Niš - Novi Sad 4:5

Nema komentara

Napišite komentar