Kraj bajke - Krajinović poražen u finalu Mastersa u Parizu

autor: A. Mišković 0

Srpski teniser Filip Krajinović izgubio je od američkog tenisera Džeka Soka u finalu turnira u Parizu rezultatom 2:1 (7:5, 4:6, 1:6). Ovo je bilo prvo Masters finale za Krajinovića koji će od sledeće nedelje ući među četrdeset najboljih tenisera sveta.

U meču koji je trajao skoro dva sata, viđena je velika borba. Trenutno sedamdeset sedmi igrač sveta, uspeo je da osvoji prvi set, ali u nastavku nije imao dovoljno snage, te je Sok lagano priveo meč kraju. Ovom pobedom Amerikanac je uspeo da se plasira na završni Masters turnir koji se igra u Londonu.

– Ovo je bila neverovatna nedelja za mene. Ulaskom u finale uspeo sam da ostvarim svoj san. Vidimo se sledeće godine – izjavio je Krajinović posle meča. Sa druge strane, Džek Sok je bio vidno zadovoljan zbog osvojenog trofeja i ostvarenog plasmana na završni turnir.

Naš teniser je napravio izvanredan rezultat, budući da se kroz kvalifikacije domogao glavnog žreba u Parizu. Redom je pobeđivao Sugitu, Kverija, te Maua, a nakon što mu je Nadal predao četvrtfinalni meč, pobedio je i Džona Iznera. Krajinović je godinu počeo kao 254. igrač ATP liste i bez obzira na ovaj poraz, njegove igre pratićemo i sledeće sezone.

Nema komentara

Napišite komentar