Još jedna medalja za novosadsku kuglašicu

autor: M.M. 0

Kuglašica novosadskog „Radničkog” Maja Đukić osvojila je bronzanu medalju za juniorke na Svetskom kupu u Nemačkoj. Ovo joj je bilo prvo odličje na Svetskom kupu, a do bronze je došla pobedivši u prvom kolu u uzbudljivom meču i jednu od favoritkinja Čehinju Topicovu.

foto: Kuglaški savez Vojvodine

U polufinalu je poražena od Nemice Saskije Bart sa 620:622 u čunjevima i 1:3 u set poenima. Na Svetskom kupu je učestvovalo šest kuglašica i kuglaša iz Srbije. Osim Đukićeve, medalje su osvojili i višestruki prvak sveta Vilmoš Zavarko, koji je osvojio srebro, i junior Robert Ernješi, koje je osvojio bronzanu medalju.

Maja Đukić je prošle godine na juniorskom Svetskom prvenstvu u Češkoj sa Davidom Lainščakom osvojila zlato u disciplini miks tandem. Bila je prva i 2011. godine na Svetskom prvenstvu za kadete sa Milanom Pavlic, a tada je osvojila i bronzu u miksu sa Balažem Kovačem.

Da su srpski kuglaši i kuglašice među najboljima u svetu, pokazuje to što je Srbija nakon Svetskog kupa prva u konkurenciji juniora i treća za seniore, rekao je selektor juniora Vojko Pavlović. Trener seniorki Dragan Fatović pohvalio je borbenost i požrtvovanje Maje Đukić i dodao da on nje mnogo očekuje u seniorskoj reprezentaciji.

Nema komentara

Napišite komentar