Novogodišnji „Urbani buvljak“

autor: Marija Bulić 0

Posle uspešno održanog „Urbanog buvljaka“ u Prostoru, novosadski ljubitelji retro garderobe, nakita, ukrasa, nameštaja i antikviteta imali su priliku da posete drugi po redu „Urbani buvljak“, koji je održan 29. decembra u Kulturnoj stanici Svilara, u organizaciji Une Petrović i Nine Buač.

Oko 30 izlagača imalo je mogućnost da predstavi svoje odabrane kolekcije, a pored modnih komada, predmeta za kuću i slikarskih radova, svoju izabranu selekciju predstavila je i nedavno zatvorena knjižara iz Novog Sada – „Mala Velika knjiga“. Odziv izlagača nakon prvog buvljaka koji je bio održan 24. novembra bio je veliki, te su spram toga bili primorani da pronađu veći prostor i iznenade publiku raznovrsnijim izborom.Međutim, izbor da to bude upravo Kulturna stanica Svilara nije bio ni malo slučajan. Organizatorke posebno ističu da je ova nekadašnja fabrika svile, smeštena na Podbari, odličan primer na koji način nešto staro može da udahne novi život i tako stvori dodatnu vrednost.

Foto: Marija Bulić

„Prvi „Urbani buvljak“ je bio simbolično na crni petak i to je bio naš mali protest hiperkonzumerizmu i jako dobro je prošao. Posle toga su nas kontaktirali ljudi sa pitanjima kad će biti novi i mnogi su želeli da izlažu, pa smo odlučili da nađemo malo veću lokaciju i da ponovimo pred novu godinu“, kaže Nina Buač jedna od organizatorki.

Obožavatelji mode imali su priliku da kupe naočare i komade odeće od poznatih dizajnera i vodećih svetskih brendova poput Diesel, Hugo Boss, Gucci, Lacoste, Tom Tailor, Levis i drugih. Da je ponuda bila raznolika potvrđuje i to da su posetiocimogli da kupe i izuzetno stare satove, ploče, predmete od stakla i porcelana, te je tako svako mogao da pronađe nešto za sebe. Baš iz tog razloga je i poseta buvljaku sinoć bila izuzetno velika, što potvrđuje da ljude ovakva vrsta bazara interesuje.

„Negde glavni cilj jeste da normalizujemo kupovinu i prodaju starih stvari. Ideja nam je da dovedemo neke obične ljude koji imaju možda višak stvari i koji imaju neke svoje mini kolekcije da dođu da prodaju“, dodaje Nina Buač.

Foto: Marija Bulić

„Urbani buvljak“ upotpunio je i zabavni deo programa, odnosno nastup benda Soul O’Clock, dok je nešto kasnije publika uživala u soul, disco i funk muzici koju je puštao DJ Dejan Matić.

„Svakako je ideja da se širimo, sa lepšim vremenom ćemo možda organizovati i negde napolju, tako da će definitivno ponuda biti veća svaki naredni put, a „Urbani buvljak“ planiramo da ponavljamo jednom mesečno“, poručuje Nina Buač.

Nema komentara

Napišite komentar