Mikrofon dole

autor: Radovan Ciganović 0

Negde oko 1000 građana i građanki Novog Sada okupilo se danas na mirnom skupu ispred Studija M i tako pokazalo solidarnost sa smenjenim novinarima RTV-a, koji su pozvali odgovorne za smene da podnesu neopozive ostavke.

Foto: Radovan Ciganović

Novinarka RTV Jelena Vukmanović iznela je zahteve novinara RTV-a, a najvažniji su zahtev da svi članovi Upravnog odbora RTV-a podnesu ostavke, da se novi izaberu na zakonski i potpuno transparentan način, kao i da se u udarnom terminu na RTV uputi javno izvinjenje smenjenim novinarima.

Voditelj Alarma na O radiju Daško Milinović istakao je da je RTV bio jedini pravi javni servis u Srbiji.

– Ovde smo da probamo da urazumimo ljude koji hoće sve to da razbucaju, da izlupaju kamenom i ciglom, da se RTV ponovo vrati na nekakav „statistička greška” kanal koji služi samo da televizor „drnda”– rekao je Milinović i istakao da je posebno zadovoljan jer su se građani i građanke okupili samostalno, a bez ikakvog političkog i stranačkog uticaja.

Foto: Radovan Ciganović

Nije se tako ponovila scena sa prethodnih skupova koje su novinari organizovali, povodom gafa Bratislava Gašića, kada se pojavljivalo tek stotinu do dve građana, te je ovoga puta pokazana veća solidarnost. Pogledajte delić atmosfere i neke od zahteva koji su uputili novinari RTV-a.

 

Nema komentara

Napišite komentar