Vaterpolisti Radničkog u finalu Prvenstva Srbije

autor: Milutin Vujičić 0

Vaterpolisti Radničkog pobedili su na bazenu „Slana bara“ Vojvodinu sa 9:6 (2:3, 1:2, 1:2, 2:2) i tako se plasirali u finale plej-ofa Prve A lige Srbije u vaterpolu. Nakon što su u prvoj utakmici plej-ofa u Kragujevcu pobedili Vojvodinu 9:4, slavili su i u drugoj utakmici protiv rivala u Novom Sadu. 

foto: waterpoloeorld.com

Kragujevčani su tako u polufinalu plej-ofa slavili rezultatom 2:0, bez obzira na izostanak najiskusnijih igrača Radića, Trajkovića i Ćuka. Korektna, ali doduše malobrojna publika na „Slanoj bari“, mogla je da vidi odličan vaterpolo meč na kome nisu izostali lepi golovi.

Prvih nekoliko napada  Vojvodine i Radničkog igralo se na „sidraša“, ali na kraju je gol došao sa krila. Marko Petković je uplivao sa leve strane i u brzoj kontri savladao golmana Vojvodine. Radnički je na potpuno isti način povećao prednost na 2:0, ali ovoga puta preko Srđana Vuksanovića. Kao da su golovi Radničkog motivisali vaterpoliste Vojvodine koji su u nepuna dva minuta izjednačili. Prvo je gol postigao Ivan Gvozdanović, a onda se i Miloš Maksimović odlično postavio i iskoristio zbunjenost igrača Radničkog, koji su u tom trenutku igrali sa igračem manje, i lako matirao Stefana Živojinovića. Krajem prve četvrtine Radnički prvo pogađa stativu preko Petkovića, a potom u narednom napadu ponovo Srđan Vuksanović postiže gol iskosa sa leve strane za 3:2.

I Vojvodina i Radnički su u prvoj polovini druge četvrtine odlično igrali odbranu na centrima što je rezultiralo velikim brojem nepreciznih šuteva sa distance. Dugo se čekalo na pogodak, a kao i u prvoj četvrtini Marko Petković je načeo mrežu, ovoga puta sa desne strane, da bi prednost tima iz Kragujevca na velikih tri razlike povećao Nebojša Toholj, koji je prošlog leta u Radnički prešao upravo iz Vojvodine. Vojvodina se „upisala“  na kraju ove četvrtine preko Dušana Vasića, koji je prvo hteo da asistira, ali pošto su svi saigrači bili dobro pokriveni, on se odlučio na šut i postigao spektakularan gol za 5:3, što je i bio rezultat s kojim se otišlo na pauzu.

Kao po pravilu Radnički je i u trećoj četvrtini prvi „načeo“ rivala. Odličan šut sa distance Nikole Dedovića nije mogao da odbrani Lazar Dobožanov, koji je na poluvremenu zamenio prvog golmana ekipe Milana Vitorovića. Vojvodina je smanjila na 6:4 sredinom četvrtine pošto je sudija pokazao na peterac nakon faula Vuksanovića na Maksimoviću, koji se našao u povoljnoj prilici. Odgovornost je preuzeo najbolji strelac Vojvodine Dušan Vasić i savladao Živojinovića. Vojvodina je već u narednom napadu mogla da priđe Radničkog na samo gol razlike, ali je Maksimović, koji je čitav meč bio najveća pretnja golu, sa dva metra pogodio stativu. Umesto toga Radnički se ponovo odlepio na tri gola razlike prelepim lobom dvadesetčetvorogodišnjeg Dušana Markovića.

Najbolji strelac Vojvodine je u poslednjoj četvrtini odlučio da sve preuzme u svoje ruke. Konstantno je pokušavao sa distance i uspeo je da smanji rezultat na 7:5, međutim, već u sledećem napadu , pod naletom adrenalina, Vasić je napravio faul za peterac, a precizan je bio Dedović. Ceh igranja agresivne odbrane Radnički je platio petercem koji je Dušan Marković napravio ponovo nad Maksimovićem, a kao i u prethodnoj četvrtini sa pet metara precizan je bio Dušan Vasić, kome je to bio četvrti gol na meču. Vojvodina je uzalud pokušavala da savlada Živojinovića koji je odlično branio čitav meč, a potom je šest sekundi pre kraja Dedović postigao svoj treći gol kojim je Radnički potvrdio pobedu od 9:6.

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog će u finalu igrati sa boljim iz duela Crvene zvezde i Partizana, koji treći meč polufinalne serije igraju 6. maja na bazenu „Banjica”, dok će Vojvodina sa lošijim iz tog duela igrati za treće mesto.

Nema komentara

Napišite komentar