U toku su prijave za SOFA Open turnir

autor: Nikola Jekić 0

Oganizacija Studentske i omladinske fizičke aktivnosti (SOFA) organizuje besplatan turnir u basketu, futsalu, odbojci i stonom tenisu, koji će se održati u Beogradu od 23. do 25. oktobra. Prijave za turnir su u toku, a mesta su ograničena.

Foto: open.sofa.rs

Za svih 350 planiranih učesnika obezbeđena je hrana, a za one iz Novog Sada, Niša i Kragujevca i prevoz i smeštaj.

Iz organizacije SOFAopen turnira napominju da im je primarni cilj ovog turnira okpljanje i druženje studenata i omladine na jednom mestu, kao i njihovo upoznavanje sa radom ove organizacije.

- Ovo je naš turnir prvenac i nadamo se da će preteći kako želimo. Od nedavno naša organizacija postoji i u Nišu, stoga sledeća ovakva manifestacija možda bude u tom ili nekom drugom gradu u kojem postojimo – poručuju iz SOFA-e.

Takođe naglašavaju koliko je truda i znanja potrebno za ovakvu organizaciju.

- Mi se dovijamo na sve načine da privučemo sponzore i tako obezbedimo da učesnici ne moraju apsolutno ništa sami da plaćaju. Naravno Ministarstvo sporta nam je bilo od velike pomoći kako oko ovog turnira, tako i u svim ostalim aktivnostima naše organizacije – napominju iz udruženja koje je nastalo kao plod saradnje mladih stručnjaka i studenata do 35 godina.

Aktivnosti SOFA-e su osmišljene tako da se javni i državni sportski objekti u nepopularnim i nepopunjenim terminima stave na besplatno korišćenje studentima. U okviru ponude na raspolaganju postoji više od 20 različitih fizičkih aktivnosti i sportova koji uključuju fudbal, basket, pilates, jogu, teretanu, kros fit, tekvondo i još mnoge druge. Aktivnosti su organizovane u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu sa ciljem da doprinose razvoju, afirmaciji i promociji sporta u svim segmenatima društva a prvenstveno kod mlađe populacije.

Prijave za turnir se mogu izvršiti na linku: http://open.sofa.rs/

Nema komentara

Napišite komentar