Kristijano Ronaldo i Nadim Kesler najuspešniji u prošloj godini

autor: Filip Uzelac 0

Kristijano Ronaldo je izabran za najboljeg fudbalera sveta u 2014. godini, a najbolja igračica je Nemica Nadin Kesler. Nagrade su im dodeljene na ceremoniji u Cirihu. Portugalac je po treći put u karijeri, a drugi u nizu osvojio „Zlatnu loptu”. 

foto: fifa.com

Iza sebe je ostavio Lionela Mesija i Manuela Nojera. Napadač Real Madrida je osvojio 37,66 odsto glasova, dok je njegova „opsesija“ i  najveći rival iz Barselone bio ispred golmana Bajerna iz Minhena, ali daleko iza Portugalca. Mesi je dobio 15,76 odsto glasova, a Nojer 15,72 odsto.

Ronaldo je prošle  godine sa Real Madridom došao do trofeja Lige šampiona, a za klub je postigao 56 golova u svim takmičenjima, više nego bilo koji igrač iz „lige petice“. 

Trofej najboljeg igrača Ronaldu je predao čuveni Francuz Tijeri Anri.

„Iza mene je sjajna godina, ali bih želeo da ova bude još bolja. Želim da postanem jedan od najboljih fudbalera u istoriji”, izjavio je Portugalac, koji je nagradu odmah predao sinu Ronaldu Junioru.

Nagradu „Ferenc Puškaš”, koja se dodeljuje za najbolji pogodak, dobio je Kolumbijac Hames Rodrigez za gol protiv Urugvaja u osmini finala na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Napadač Reala je osvojio nagradu ispred Robina van Persija i fudbalerke Stefani Roče.

U najboljem timu 2014. našli su se: Nojer – Ramos, Luiz, Silva, Lam – Inijesta, Kros, Di Marija – Ronaldo, Mesi i Roben. Sa klupe ovaj tim vodi najbolji trener godine  – Joakim Lev, koji je sa Nemačkom osvojio Svetsko prvenstvo. Nemac je iza sebe ostavio trenera Reala Karla Anćelotija, i čuvenog Dijega „Čoloa“ Simeona, koji je sa Atletikom osvojio špansku Primeru. Najbolji trener u ženskoj konkurenciji je Ralf Kelerman, a i on i Nadin Kesler su članovi Volfsburga.

Nema komentara

Napišite komentar