Košarkaši Vojvodine savladali ekipu Konstantina

autor: Aleksandra Milošević 0

Košarkaši Vojvodine došli su do svoje druge pobede pobedivši ekipu Konstantina rezultatom 85:66. (22:15, 15:24, 23:15, 25:12). Na samom početku utakmice bila je ujednačena igra, međutim već u drugom delu prve četvrtine košarkaši Vojvodine postaju dominatniji na terenu i prelaze u vođstvo. 

Odmah to prekida trener niškog Konstantina i traži prvi tajm-aut. Nakon toga igrači Vojvodine i dalje nastavljaju sa oštrom  igrom, međutim prekida je opet igrač Konstantina Vladimir Đorđević, praveći nesportsku ličnu grešku nad Novakom. Košarkaši Vojvodine su na kraju prve deonice igre imali prednost nad gostima 22:15.

Drugu četvrtinu otvorili su igrači Konstantina sa dosta agresivnijom igrom i tako već na početku napravili seriju od 10:0. Faul igrača Konstantina dovodi Šešliju na liniju za slobodna bacanja gde prekida sjajnu seriju gostiju, postižući svoje prve poene na utakmici. Međutim, igrači Konstantina nastavljaju sa dobrom igrom i postižu trojku. Trener Vojvodine, Dušan Alimpijević odmah traži tajm-aut kako bi usporio igru gostiju. Tokom cele ove četvrtine košarkaši Konstantina bili su dominantniji na terenu, te su prvo poluvreme završili u svoju korist rezultatom 37:39.

Košarkaši Vojvodine se već na početku treće deonice igre bude i nastavljaju istim tempom igre kao na početku utakmice. Brzo dolaze do izjednačenja, a trener Konstantina traži tajm-aut kako bi vratio Nišlije u igru. Međutim sjajnom igrom Matića, Vojvodina je ponovo u prednosti koji će se truditi da održi do kraja utakmice. U poslednjim sekundama ove četvrtine Vojvodina trojkom Brankovića završava ovu deonicu igre sa blagom prednošću rezultatom 60:54.

Na početku poslednje četvrtine, igrači  Konstantina su još uvek pokušavali da nadigraju ekipu Vojvodine, međutim to im nije pošlo sa rukom. Sa dosta ukradenih lopti Novosađani postepeno uvećavaju prednost, a izabranici Cvetkovića imaju sve manje šanse da ih stignu. U presudnim trenucima jedan od najefikasnijih igrača Konstantina, Strahinja Stojačić napušta teren zbog pet ličnih grešaka, te Vojvodina završava ovu utakmicu u svoju korist.

Najefikasniji igrač u ekipi Vojvodine bio je Jovan Novak sa postignutih 19 poena, a pratili su ga Jovišić sa 18, Branković sa 12 i Radonjić sa 10. U ekipi Konstantina istakli su se Strahinja Stojačić, Vladimir Đorđević i Danilo Tasić sa po 11 postignutih koševa.

Košarkaše Vojvodine očekuje u subotu utakmica protiv FMP-a, dok će ekipi Konstantina u petak protivnik biti Crvena zvezda.

Trener Vojvodine Dušan Alimpijević rekao je da je njegov tim igrao na visokom nivou.

„Odigrali smo tri četvrtine: prvu, treći i četvrtu po meni na jednom vrlo visokom nivou, ali smo sebi dozvolili jednu nervozu zbog druge četvrtine i zbog slabe kontrole skoka”, rekao je Alimpijević i dodao da je njihova snaga ove godine  upravo to što mogu  da računaju na 11 igrača u rotaciji.

Trener niškog Konstantina, Marko Cvetković čestitao je ekipi Vojvodine na pobedi.

„To prvo poluvreme smo odradili kako treba i onda totalni pad koncentracije u drugom poluvremenu gde smo im dozvolili da se vrate u igru našim lošim preuzimanjima i našom lošom komunikacijom u odbrani, omogućavanjem tih nekih lakih poena” rekao je Cvetković i dodao da ne može ništa da zameri momcima iz njegovog tima. 

Nema komentara

Napišite komentar