Košarkaši Novog Sada u finalu lige

autor: Julijana Patarčić 0

Košarkaši Novosadskog univerziteta pobedili su ekipu Novog Pazara sa 72:62 u polufinalnoj utakmici odigranoj u Maloj sali Spensa.

.

foto: Filip Uzelac

Oba tima su loše započela utakmicu, po jednom ličnom greškom sa obe strane, pa je rezultat posle slobodnih bacanja bio 1:1. Novosađani su tada odlučili da žustrije uđu u meč i serijom od tri koša došli su do vođstva od 7:1. Ubrzo su se košarkaši Novog Pazara vratili sa dve trojke u meč i do kraja prve četvrtine igralo se koš za koš, što je dovelo do toga da rezultat posle prvog perioda bude 11:11.

Drugu četvrtinu obeležio je veliki broj ličnih grešaka i izgubljenih lopti oba tima. Ekipa Novog Pazara kontrolisala je igru tokom drugog perioda i održavala prednost nad protivnikom, ali su košarkaši Novog Sada izjednačili rezultat, serijom od 6:0, 58 sekundi pre kraja četvrtine. Poslednji napad u prvom poluvremenu imala je ekipa Novog Pazara i nakon slobodnih bacanja ekipa Novog Sada je na petnaestominutni odmor otišla sa minimalnom prednošću – 31:29.

Treći period utakmice bio je odlučujući za ishod meča, jer je ekipa Novog Sada uspela da iskoristi greške protivnika i da se rezultatski odvoji. Nakon rezultatske klackalice bilo je 43:40, ali su Novosađani čvršćom odbranom i uz pomoć nekoliko kontri, koje su rešili u svoju korist, napravili seriju od 5:0. Rezultat posle 30 minuta igre bio je 53:43 za domaće košarkaše.

Poslednji period započet je košem košarkaša Novog Pazara, ali je ekipa Novosadskog univerziteta ponovo napravila seriju od 5:0 i tako došla do najveće razlike na meču 58:45. Košarkaši Novog Pazara se nisu predavali, pa su u jednom momentu došli i na -7, ali više od toga nisu mogli. Novosađani su nastavili sa sjajnom igrom i ponovo imali 12 razlike, pri rezultatu 70:58. Do kraja utakmice, pobednik je bio poznat i ona je završena konačnim rezultatom 72:62 u korist ekipe Novog Sada.

Košarkaš ekipe Novosadskog univerziteta Nikola Ugrica pohvalio je rivale: „Ekipa Novog Pazara je veoma dobra ekipa i utakmica nije bila laka, iako se možda tako ne čini. Presudile su trojke Marka Savića, koji je pogodio kada je bilo najpotrebnije i prelomio rezultat u trećoj četvrtini. Nama sada sledi finalni meč sa ekipom Niškog univerziteta i potrudićemo se da ih pobedimo i domognemo se prvog mesta”, rekao je on.

Finalni meč između studentskih timova iz Novog Sada i Niša odigraće se krajem maja.

 

 

 

Nema komentara

Napišite komentar