Crvena zvezda u finalu odbojkaške Super lige

autor: Teodora Vasiljević 0

Crvena zvezda savladala je Vojvodinu NS seme u trećem meču polufinala plej-ofa Viner  štediše lige  rezultatom 3:1 (25:20, 28:26, 29:31, 25:23). Ovo je treća pobeda Crvene zvezde (prve dve zabeležene su u Beogradu, a treća u Novom Sadu), koja se plasirala u finale domaćeg takmičenja u kome će igrati sa Partizanom. 

Odbojkaši Vojvodine NS seme ove sezone osvojili su Kup Srbije, kao i evropski Čelendž kup, ali im nije pošlo za rukom da se bore za treću titulu u ovoj za njih veoma uspešnoj sezoni.

Prvi set pripao je Crvenoj zvezdi, koja je znatno agresivnije i odlučnije ušla u ovaj meč. Vojvodina je uspevala da drži rezultatski priključak, ali nikako nije uspevala da izjednači i povede. Pokušavao je trener Vojvodine Strahinja Kozić izmenama da promeni nešto u igri svog tima, ali set je ipak okončan rezultatom 25:20 u korist Crvene zvezde.

U drugom setu Vojvodina je zaigrala bolje. Igrao se poen za poen, sa mnogo lepih poteza na obe strane. Ekipe su igrale borbeno i do samog kraja ovog seta bilo je neizvesno kome će on pripasti. Vojvodina je imala tri vezane set lopte koje nije iskoristila, što je Zvezda kaznila i iskoristila prvu, te tako i u ovom setu slavila – 28:26.

Vojvodina NS seme se tako našla u veoma nezavidnom položaju. Crvena zvezda je vodila sa 2:0 u pobedama, kao i u setovima i bio joj je potreban još jedan za prolazak u finale. Međutim, odbojkaši Vojvodine su u finišu trećeg setu pokazali mentalnu snagu, koja odlikuje velike ekipe što ona sigurno jeste. Početkom i sredinom ovog seta Zvezda je dominirala na svim poljima. Bili su bolji u bloku, kao i u napadu i tokom celog seta imali prednost od četiri, pet, u jednom momentu čak i šest poena razlike. Pred kraj ovog seta, Vojvodina je uspela da se rezultatski približi sjajnim smečevima Luburića i Stankovića. Međutim, odbojkaši Crvene zvezde su ipak došli do prve meč lopte, koju nisu iskoristili. Nisu iskoristili ni naredne četiri, te je Vojvodina došla do prve set lopte, koja takođe nije bila iskorišćena. Ipak, treća set lopta je uspešno realizovana i Vojvodina je tako dobila ovaj set rezultatom 31:29, što je dovelo do ogromnog oduševljenje na tribinama male sale Spensa.

Videlo se u četvrtom setu koliko je ovakav rasplet prethodnog uticao na odbojkaše Zvezde. Vojvodina je odmah povela sa 3:0 i nastavila da drži rezultatsku prednost. Bila je bolja u svim segmentima igre, a Zvezdin trener Dragan Kobiljski je tajm-autima i izmenama pokušavao da nađe način da ovaj set preokrene u korist svoje ekipe. To mu je i pošlo za rukom pred sam kraj. Odbojkaši Zvezde su uspeli da izjednače na 18:18. Tada je rezultat počeo da se lomi i bilo je veoma neizvesno kome će na kraju pripasti ovaj set. Ipak, Crvena zvezda je bila bolja u samom završetku, iskoristila drugu meč loptu i rezultatom 25:23 zabeležila izuzetno važnu pobedu koja ju je odvela u finale.

Odbojkaši Vojvodine NS seme bili su vidno razočarani, jer su posle dva pehara očekivali i treći, kao krunu uspešne sezone: - Niko se nije nadao ovome, ni igrači ni stručni štab. Mi smo danas dali zaista sve od sebe, ali ovo je duga sezona, igrali smo u Evropi, osvojili Kup i to je ostavilo traga na nama. To se videlo, što naravno ne umanjuje Zvezdin prolaz u finale – rekao je Čedomir Stanković i dodao da su zaista ostvarili veliki rezultat za klub, grad, državu osvajanjem Kupa Srbije i Čelendž kupa, ali da ostaje žal zbog ispadanja u polufinalu ovog takmičenja.

Trener Vojvodine Strahinja Kozić imao je samo reči hvale za igrače svog tima: - Ja sam ponosan na ove momke bez obzira što smo večeras izgubili. Zaista su izgarali. Bez obzira na poraz treba dignuti glavu, jer smo ostvarili velike rezultate ove sezone – istakao je Kozić. On je rekao i da je njegov tim imao šansu da se igra peti set, ali da su se igrači i fizički i emotivno ispraznili, kao i da su protivnici bili svežiji i odmorniji.

Odbojkaš Crvene Zvezde Lazar Koprivica rekao je da ni oni sami nisu očekivali prolazak u finale, jer je Vojvodina ove sezone pokazala da je neverovatno dobra ekipa: - Odbojkaši Vojvodine su sigurno bili umorni od Čelendž kupa, što je nama na neki način pomoglo, jer su se oni ispraznili dok smo mi za to vreme vredno trenirali. Znali smo i uspeli da iskoristimo priliku koja nam se ukazala. Sada razmišljamo o finalu, ako budemo igrali na svom maksimumu, imamo velike šanse da odbranimo trofej – zaključio je Koprivica.

Vojvodina NS seme: Simić 5, Kolarić, Bojičić 1, Č. Stanković 7, Nadaždin, Katić 19, Jovanović 1, Peković (libero), Petković 3, Luburić 20, M. Stanković 20, Milutinov.

Crvena zvezda: Okolić 9, Jevtić (libero), Stefanović, Stoilović 15, Gmitrović 21, Koprivica 19, Milutinović 9, Nejić, Martinović, Kecman, Blagojević 2, Buculjević 3.

Nema komentara

Napišite komentar