Basketaški turnir za pomoć ugroženoj deci

autor: M.M. 0

Humanitarni turnir u basketu 3x3, na kome učestvuju sve IT firme iz Novog Sada, održaće se u subotu u 16 h u sportskom centru „BINS”. Humanitarni turnir u basketu 3x3, na kome učestvuju sve IT firme iz Novog Sada, održaće se u subotu u 16 h u sportskom centru „BINS”. 

foto: gfymca.org (Ilustracija)

Kotizacija od 5.000 dinara koju plaćaju učesnici biće namenjena kupovini novogodišnjih paketića za siromašnu i bolesnu deci, kao i decu bez roditelja. Navijači takođe mogu da pomognu u ovoj humanitarnoj akciji, tako što će na turnir doneti slatkiše, igračke ili novac.

Svaka firma može da prijavi i više od jedne ekipe, ali se kotizacija plaća po firmi, a ne po broju timova. Humantirani turnir u basketu organizuju fondacija „Osmeh na dar” i firma „Vega IT sourcing”.

„Osmeh na dar” je prvi studentski humanitarni fond, osnovan tri godine nakon akcije grupe studenata sa Pravnog fakulteta u Beogradu, koja je 2006. godina prikupljala novogodišnje paketiće za decu sa Kosova i Metohije. U akciju „Osmeh na dar” uključili su se i studenti drugih Univerziteta u zemlji, a do sada su podeljene hiljade paketića deci iz cele Srbije.

Nema komentara

Napišite komentar