Oko hiljadu posetilaca na Novosadskoj razmeni knjiga

autor: Kultura 38 pregleda 0

Osma Novosadska razmena knjiga održana je juče u kulturnoj stanici Eđšeg, a na njoj je oko hiljadu posetilaca imalo priliku da bira knjige među desetak hiljada naslova.

Photo: Darija Stjepić

Organizatorka Ana Bogojev kaže za Odjek da su i više smo nego zadovoljni posećenošću, ali i je ponuda na ovoj Razmeni veća zbog novih donacija. „Na programu je, pored same Razmene, i akcija „Knjigom do osmeha“ gde učesnici mogu da kupe knjigu tako što će poslati SMS za fondaciju „Budi human“. Za učesnike smo pripremili opciju da nam preporuče knjige za plažu i mogu da se fotografišu sa našim ramom, a najbolja fotografija na Instagramu dobija nagradu“, navela je Bogojev za Univerzitetski odjek, a pored navedenih važila je i akciju za sve studente i svršene studente – oni kojima je poslednja ocena u indeksu osmica, dobijali su osam Blic knjiga po izboru i bedž.

Posetioci na Razmenu donose svoje knjige koje im više nisu potrebne, za njih dobijaju poene, ili kako ih organizatori nazivaju “prerazmišljone” kojima kupuju nove knjige. Ne postoji mogućnost kupovine knjiga novcem, ali su na prodaju bili ponuđeni bedževi, cegeri i obeleživači koje organizatori dizajniraju i izrađuju.

Razmenu organizuje portal za književnost Prerazmišljavanje, a sledeća se očekuje početkom oktobra kada će posetioci moći da iskoriste poene koje nisu potrošili do sada, ali i da donesu nove knjige i zarade još „prerazmišljona“.

Nema komentara

Napišite komentar