Nacionalisti prekinuli projekciju filma o Kosovu u NDNV

autor: Gorica Nikolin/ 021.rs 197 pregleda 0

Pokret Zavetnici upao je večeras na projekciju dokumentarnog filma "Kosovo, nazdravlje!" u punoj sali Medija centra Vojvodine i nakratko prekinuo prikazivanje priče o ljudima koji žive na Kosovu.

Foto: G. Nikolin

Kako prenosi portal 021.rs, Zavetnici su ranije najavili da će se obratiti građanima ispred prostorija Medija centra Vojvodine (Nezavisno društvo novinara Vojvodine) uoči projekcija filma, koji je ranije iz bezbednosnih razloga premešten iz bioskopa Arena Cineplex u prostorije NDNV.

Predsednik GO Zavetnika Slobodan Jović naveo je da se pokret protivi promociji dokumentarca jer "taj film promoviše separatizam, promoviše terorističku OVK organizaciju, promoviše nezavisnost Kosova".

po početku projekcije, kojoj je prisustvovao i Jović, iz publike je iskočilo nekoliko aktivista Zavetnika i isticalo svoje političke poruke. Prisutni na projekciji i članovi NDNV uspeli su da ih uklone iz sale, ali su se članovi Zavetnika zadržali ispred vrata, a potom i ispred prostorija NDNV, čekajući kraj projekcije. Među aktivistima ove političke opcije bio je i pozamašan broj vrlo mladih ljudi.

Projekcija je potom održana u mirnim uslovima, a pratio ju je razgovor sa autorom dokumentarnog filma, Aleksandrom Reljićem, producentom Dinkom Gruhonjićem i menadžerima ovog projekta - "Stvarni ljudi – stvarna rešenja".

Inače, "Kosovo... Nazdravlje! Gëzuar!" je priča o susretu Arija Abduljija i Isaka Vorgučića, koji u srpskoj enklavi nadomak Prištine pretresaju konfliktnu kosovsku stvarnost za kafanskim stolom.

Nema komentara

Napišite komentar


;