Nadal nastavio pobednički niz titulom u Madridu

autor: Aleksandra Mišković 0

Španski teniser Rafael Nadal, osvojio je ATP Masters turnir u Madridu pobedom nad Dominikom Timom  rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (8:6), 6:4. Ovom titulom, Nadal je nastavio pobednički niz i trijumfovao na trećem uzastopnom turniru igranom na šljaci.

Deveti reket sveta je uspeo da pruži jak otpor domaćem teniseru, ali nije uspeo da napravi iznenađenje. Prvi set je završen taj brejkom, posle nešto više od sat vremena igre. Mnoštvo lepih poteza i dinamičan tempo obeležili su peti međusobni susret ova dva tenisera.

Nakon svog prvog Masters finala, austrijski teniser je čestitao Nadalu na osvojenom trofeju i zahvalio publici na podršci koju je dobijao tokom cele nedelje. Španac je, sa druge strane, bio vidno zadovoljan ovom pobedom.

– Pre svega, želim da čestitam Dominiku na dve odlične nedelje. Znam da je teško biti sa te strane, budući da sam gubio nekoliko finala ove sezone. Hvala publici i svima koji su učinili ovaj turnir mogućim. Madrid je jedan od najvažnijih turnira u mom kalendaru, nalazim se kod kuće i trijumf ovde mi predstavlja veliko zadovoljstvo, vidimo se sledeće godine – rekao je Nadal po završetku meča.

Ovo je peti trofej koji je Španac osvojio u Madridu, a trideseti Masters turnir u karijeri, po čemu se izjednačio sa Novakom Đokovićem. Nadal će napredovati za jednu poziciju na ATP listi i od sledeće nedeće će biti četvrti teniser sveta, dok će Tim zauzimati sedmo mesto. Sledeći turnir igraće se u Rimu i počinje već sledeće nedelje, tako da sve ljubitelje tenisa očekuje odlična uvertira pred drugi Grend Slem u sezoni – Rolan Garos.

Nema komentara

Napišite komentar