Istorijska pobeda Crvene zvezde

autor: Aleksandra Mišković 0

Košarkaši Crvene Zvezde obradovali su navijače za kraj godine i savladali ekipu moskovskog CSKA u 15. kolu Evrolige rezultatom 78:67. Pred više od 18 hiljada ljudi u Kombank areni, ekipa Dejana Radonjića je uspela da ostvari sedmu pobedu u Evroligi i na taj način se domogne osmog mesta u ovom takmičenju.

Najefikasniji u ekipi Crvene Zvezde bio je Ognjen Kuzmić, sa 16 poena i 10 skokova, pratili su ga Simonović sa 14 i Dženkins sa 11 poena i čak 6 ukradenih lopti. Ubedljivo najkorisniji igrač u redovima CSKA bio je Andrej Voroncevič sa dvadeset jednim postignutim košem.

Od početka do kraja utakmice, Zvezda je kontrolisala situaciju. Koliko je CSKA bio nemoćan, govori i podatak da je Dimitris Ituidis, već posle četvrtog minuta igre, zamenio celu prvu petorku. Seriju beogradskog tima od 13:0, trojkom je prekinuo Miloš Teodosić. Posle prvih deset minuta igre, rezultat je bio 27:14.

Moskovljani su početkom druge četvrtine uspeli da se približe Zvezdi na samo 4 poena razlike, međutim, delovalo je kao da su na silu pokušavali da preokrenu rezultat. Zvezdina strpljiva igra u napadu i vrlo dobra odbrana, omogućila je da na poluvreme odu sa prednošću od 14 poena.

Početak treće deonice meča nije doneo veliku promenu u igri. Radonjićevi izabranici su nastavili tamo gde su stali, dok je Voroncevič svojim poenima, jedini održavao priključak za Zvezdom. Pokušavali su Moskovljani da se približe, ali kao da nisu imali dovoljno snage za preokret. Miloš Teodosić i Nando De Kolo, najbolji igrači CSKA, bili su zaustavljeni. Zajedno su uspeli da postignu samo 12 poena. Kraj utakmice, doneo je erupciju oduševljenja među navijačima, koji su pesmom pozdravili svoje igrače.

– Ovo je istorijska pobeda, jer smo prvi put savladali CSKA, ali ne samo zbog toga što smo po prvi put savladali šampiona Evrope, nego i zbog načina na koji smo to uradili – rekao je Radonjić, na konferenciji za novinare.

Dimitris Itudis, trener ruskog kluba,  rekao je da je bilo zadovoljstvo igrati pred beogradskom publikom.

– Ovo je težak poraz, ali sa tim karakterom, kakav je naš, uspećemo da se vratimo na pravi put. Ovde se ne radi o budžetima, već o želji, stavu i pristupu utakmicama – poručio je on.

Košarkaši Crvene Zvezde, su ovom pobedom na idealan način završili 2016. godinu. Oni su nastavili pobednički niz na svom terenu, tako da su pored Makabija i Real Madrida, uspeli da pobede još jednog šampiona Evrope. Sledeću utakmicu, srpski tim će igrati šestog januara, protiv Kaunasa u Žalgirisu.

Nema komentara

Napišite komentar