„Times of Day” u Muzeju savremene umetnosti

autor: G.T. 0

Premijera filma i promocija CD-a „Times of Day” (Doba dana) multimedijalnog umetnika Borisa Kovača biće održana u sredu, 23. marta u 20.00 u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Film „Times of Day” je inspirisan istoimenom kompozicijom Kovača koju izvodi zajedno sa „New Ritual Ensemble”. Film je osnovan na ideji prikaza četiri doba dana: jutro, podne, veče i ponoć. U pitanju je plesni izraz sa prizorima vojvođanske prirode. Film su kreirali Boris Kovač, Deneš Debrei, Snežana Ađanski i Tatjana Grujić.

CD „Times of Day” je takođe inspirisan temom četiri doba dana. Novi album je pod uticajem rane, klasične i savremene muzike sa folklornim i džez uticajima, te izmiče svim žanrovskim kategorizacijama.

Boris Kovač je kompozitor, instrumentalista i multimedijski umetnik. Dobitnik je Sterijine nagrade za najbolju pozorišnu muziku u 2007. godini, kao i dve nagrade za najbolju muziku filmskog festivala „Cinema City”. Njegova dela su izvođena preko 500 puta, na oko 250 festivala savremene muzike i pozorišta u oko 40 zemalja sveta.

Nema komentara

Napišite komentar