Dobrodošli u Dogvil!

autor: M.K. 0

Predstava "Dogvil", pozorišna adaptacija scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, imaće novosadsku premijeru 22. decembra u SKC "Fabrika" sa početkom u 20 časova. Repriza predstave biće održana 23. decembra, takođe u "Fabrici".

Režiju potpisuje Kokan Mladenović čija je ideja da se narativ predstave predstavi  ne samo glumom, već i koncertnim izvođenjem kao i interakcijom filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom, pa će se tako na bini, osim četvoro glumaca, nalaziti i muzičari.

Autore predstave, na kojoj se intenzivno radilo tri meseca, zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na psihu pojedinca u izolovanoj zajednici. Predstava postavlja brojna pitanja, ali pre svega  želi da zna odgovor na pitanje, da li smo se kao narod, decenijama izolovani od normalnog života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike Dogvila. Ovaj projekat svojom specifičnom reklamom zainterigirao je javnost i zanimljivim sloganima od kojih je najzvučniji „ Slobodno dođite u Dogvil“.

Nema komentara

Napišite komentar