Sziget: dvadeset šesta godina na ostrvu slobode

autor: Snežana Vukašinović 0

Muzički festival Sziget i ove godine donosi sa sobom neverovatan lajnap u periodu od 8. do 14. avgusta. Dobitnik nagrade za najbolji lajnap za prošlu godinu ne prestaje da iznenađuje i ove godine u toj sferi. Na preko 30 bina, spektakle će izvoditi jedni od najpoznatijih svetskih muzičara i umetnika.

Pre svega, američki predstavnik hip-hopa i prvi reper dobitnik Pulicerove nagrade, Kendrick Lamar definitivno nosi titulu vodećeg hedlajnera ovogodišnjeg izdanja festivala. Kendrick će se već prvog (minus prvog) dana festivala 8. avgusta pobrinuti da ostavi svoj pečat i impresije na publiku i verne fanove koji će dolaziti da ga slušaju iz različitih delova Evrope i sveta.

Pored Lamara, naći će se i kraljica melanholije Lana Del Rey. Ona će već 10. avgusta publiku uvesti u uzvišeno stanje i time pomoći u dočaravanju druge strane festivala – one alternativne kojoj se pridružuju i Arctic Monkeys, Bastille, The Kooks, Mumford and Sons, Milky Chance i mnogi drugi.

Dua Lipa, Kygo, Shawn Mendes, Stormzy, Gorillaz, Zara Larsson, ZHU, Clean Bandit, MO, Desiigner i još dosta drugih čuvenih muzičara i umetnika udružiće svoje snage kako bi ovogodišnje izdanje Szigeta učinili nezaboravnim.

Karte se mogu kupiti za jedan, tri ili svih sedam festivalskih dana po ceni od 70 do 310 evra.

Sziget festival osnovan je 1993. godine, a popularnost je stekao već 1996. kada je prisustvovalo preko 200 hiljada posetilaca. Od tada do danas, Obudai ostrvo dočekuje brojne posetioce iz različitih krajeva sveta i smatra se jednim od najpopularnijih festivala u Evropi.

Nema komentara

Napišite komentar