Svemirko, Sara Renar, Ana Ćurčić, Sana Garić i Reflektor teatar na Gradić festu

autor: M. S. 95 pregleda 0

Festival uličnih svirača – Gradić fest, koji se održava od 30. avgusta do 1. septembra u Podgrađu, objavio je nova imena koja će upotpuniti ovogodišnji lajnap. Muzičkoj selekciji pridružili su se Svemirko, Sara Renar, Ana Ćurčić i Sana Garić, dok će celokupan program sadržati i strane izvođače, filmske projekcije, izložbe, pozorišne predstave i performanse.

Pored pomenutih izvođača, organizatori Festivala najavljuju i etno-surf bend Moussaku  iz Beograda, gitarski duo Ljubičice iz Pančeva, kao i Oceanchild, koji će uživo rekreirati jedinstveni „Beli album“ Bitlsa koji nikada nije izvođen. Gradić će biti bogat i performansima, a donose ih pesnik Matko Abramić, koji će sa dva člana benda stvarati kompletne kompozicije, i Ksenija Bašić koja će izvesti muzičko-vizuelni performans „Different Train“.

Ovom prilikom, nezavisna omladinska pozorišna produkcija Reflektor teatar iz Beograda izvešće dve hit-predstave, „Muškarčine“, pozorišni dokumentarac na temu poimanja muškosti, i „Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi“, priču o heroju SFRJ revolucije Ivi Loli Ribaru, koja nudi reviziju borbe protiv fašizma u doba narastajućih nacionalizama širom Evrope.

Festival uličnih svirača – Gradić fest, organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. Kompletan program Festivala pogledajte OVDE.

Nema komentara

Napišite komentar