Romantični post-pank utorak

autor: Marija Stojadinović 0

Mladi bend iz Lucerna Visions in Clouds nastupio je sinoć u novosadskom Domu b-612, u okviru svoje evropske turneje, a frontmen Pascal Zeder kaže da im je taj nastup bio najbolji i najposećeniji.

Sastav Visions in Clouds sebe opisuje kao „romantični post-pank“, čemu doprinose zlatne ruže kao deo scenografije, a po zvuku podsećaju na kombinaciju bendova The Cure i Editors. Do sada su izdali dva albuma, Masquerade (2016) i What if there's no way out (2018), koji promovišu na aktuelnoj turneji.

Iako su svirali u utorak, koji nije najpopularniji dan za posećivanje svirki, naročito ako je u pitanju nepoznati bend, uspeli su da napune Dom b-612 i navedu publiku na ples. Naizmenično su izvodili pesme sa oba albuma, iako se poboljšanje u kvalitetu i zvuku pesama neminovno oseti već na prvim taktovima pesme No way out, koja otvara njihov novi album.

To što je publika bespogovorna usvajala instrukcije benda da priđu i da zaplešu, praćeno velikom posećenošću svirke, ohrabrilo je muzičare da zamene stidljivo njihanje silaskom u publiku i energičnijim odnosom među članovima.

Singing songs I don't wanna hear / And I don't believe in miracles anymore

Nakon što je bend odsvirao planirani repertoar, publika je tražila bis, pa nakon njega, još jedan. Članovi benda nisu krili iznenađenje, hvatajući se za glavu i promišljajući šta još da sviraju. Dugo su nakon svirke ostali da sede i ćaskaju sa publikom, a Zeder kaže da je oduševljen otvorenošću i druželjubivošću Novosađana.

Četvorica momaka, Pascal Zeder (gitara/vokal), Simon Schurtenberger (bubnjevi), Leopold Oakes (bas gitara) i Andrea Badalamenti (klavijature), već su svirali u Srbiji krajem oktobra, na Indirekt festivalu u Beogradu. U okviru turneje, posetili su Prištinu i Tiranu, a večeras nastupaju u Temišvaru, nakon čega se, preko Češke i Poljske, vraćaju u rodnu Švajcarsku i završavaju promociju novog albuma.

Oni koji su propustili sinoćnu svirku, ali i oni koji žele da ponovo preslušaju pesme, mogu to učiniti na muzičkim platformama Spotify, Deezer, Bandcamp.

Nema komentara

Napišite komentar