Otvoren konkurs za izvođače 21. Gradić festa

autor: Milan Damjanović 0

Gradić fest – 21. Festival uličnih svirača biće održan od 26. do 28. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Organizatori događaja pozivaju umetnike i umetnice da se prijave na konkurs za izvođače koji će trajati do 1. juna. 

Foto: Festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača nastavlja višegodišnju inicijativu za revitalizaciju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Izvođači će većinom biti postavljeni na ulici, a publika će biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću. Tako učestvovanje na Festivalu uličnih svirača dobija plemeniti smisao oživljavanja Gradića kao geografsko-kulturnog preseka onoga što je Novi Sad bio nekada i onoga što bi grad mogao biti.

Na Festivalu su dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja. Deo programa Festivala uličnih svirača biće bukiran od strane selektora, a ovogodišnji program će biti podređen izvođenju na ulici sa minimalnom tehničkom podrškom. Pravo da se prijave na konkurs imaju svi – pojedinci/ke, grupe ili trupe koje svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima i koja pripada ulici.

Prijave za konkurs je potrebno ispuniti najkasnije do 1. juna, a rezultati će biti poznati već 1. jula.

Nema komentara

Napišite komentar