Hajde, sanjaj me, sanjaj: Koncert u čast Vlade Divljana

autor: Z. S. 0

Koncertom „Hajde, sanjaj me, sanjaj“ 10. maja u Sava centru u Beogradu obeležiće se 60 godina rođenja jednog od najznačajnijih rok umetnika na ovim prostorima, Vlade Divljana.


Foto: Printscreen

Tom prilikom će se u Sava centru okupiti Vladini prijatelji, saradnici, kao i publika, te će odati počast autoru koji je preminuo pre manje od tri godine.

Domaćini koncerta su oni koji su najviše sarađivali sa Divljanom – Zdenko Kolar, Saša Šandorov, Maks Juričić. Pesme će izvoditi i Darko Rundek, Bajaga, Kornelije Kovač, Zoran Kostić Cane, Dušan Kojić Koja, Bojana Vunturišević, Nebojša Antonijević Anton, Goran Vasović, Saša Lošić i mnogi drugi. Oni će tom prilikom izvesti neke od poznatih Divljanovih pesama koje je, za više od tri decenije bavljena muzikom, stvorio sa Idolima, Nevladinom organizacijom, Letnjim kinom bendom, grupom Old Stars.

– Naša je dužnost da ne tugujemo, već da slavimo. I kao što nikad nisi želeo da vidiš ljude u suzama, već si težio da svi oko tebe budu srećni, dopusti da se setimo kako si i koliko dotakao naše živote. Kako si jednu generaciju i jednu geografiju obogatio i koliko si pritom ostao čist, dobar, častan i pošten – naveo je poznati rok kritičar Peca Popović.

Vlada Divljan je rođen 10. maja 1958. godine u Beogradu, a preminuo je 4. marta 2015. u Beču.

Koncert „Hajde, sanjaj me, sanjaj“ počinje u 20.30 časova, a ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima.

Nema komentara

Napišite komentar