Nesuđena ljubav velikog pesnika na malom platnu

autor: Ana Andrejić 0

Na premijeri filmskog ostvarenja „Santa Maria della Salute“ Zdravka Šotre  u novosadskoj „Areni“ okupili su se brojni obožavaoci domaćeg filma.

Glumačka ekipa, koju čine Tamara Aleksić, Aleksandar Đurica, Dejan Lutkić, Nela Mihajlović, Milica  Gruičić, Maja Šipovac, Ljuba Bulajić, Radoje Čupić, Ivan Đorđević, na čelu sa Vojinom Ćetkovićem pozdravila je mnogobrojnu publiku, a za sam film se tražila i karta više.

Vojin Ćetković o samom snimanju filma ima samo reči hvale, ali napominje da je bilo malo vremena da se ispriča cela priča o legendarnom piscu Lazi Kostiću i njegovoj nesuđenoj ljubavi, devetnaestogodišnjoj Lenki Dunđerski.

– Najveći izazov je bio da za tako kratko vreme snimimo toliko materijala i predstavimo obiman život Laze Kostića – rekao je za „Odjek“ Ćetković dodavši da se u filmu mogu čuti i druge pesme Laze Kostića, ali je istakao i da je snimanje sa Šotrom bilo prilično zahtevno.

– On je vrlo zahtevan i morali smo tokom snimanja da budemo u punoj koncentraciji dvanaest do šesnaest sati kako bismo stigli da odradimo ogroman posao. Mislim da je rezultat sjajan, ali isto tako mislim da je takvom čoveku trebalo da se posveti i više vremena i novca – poručio je Ćetković.

Sa druge strane, mlada glumica Tamara Aleksić imala je teži zadatak, a to je da publici predstavi Lenku Dunđeski onakvu kakva zaista jeste, jer nju poznajemo upravo iz pesama ovog pisca.

– Lenka je fascinantna osoba. Mi poznajemo njeno poreklo, znamo da je ona govorila četiri jezika, da je jahala i pisala pesme, ali zapravo mi nju najbolje znamo upravo kroz oči zaljubljenog pesnika. Samim tim Lenka je muza i pitanje je bilo kako od nje napraviti čoveka od krvi i mesa sa kojom ćemo svi moći da se povežemo – izjavila je Tamara dopunivši da joj je Vojin mnogo pomogao i da je divan partner, glumac i pre svega prijatelj.

U novoj 2017. godini na nacionalnoj televiziji biće prikazana i serija „Santa Maria della Salute“ , ali za sada  ovo filmsko ostvarenje će biti na svim bioskopskim repertoarima širom zemlje.

Nema komentara

Napišite komentar