Za slobodu medija: Neosnovane izjave Ane Brnabić o novinarstvu u Srbiji

autor: Odjek 136 pregleda 0

Grupa “Za slobodu medija” ocenila je da su izjave premijerke Ane Brnabić o novinarstvu i medijima u Srbije paušalne i neosnovane.

Predsednica Vlade Srbije je u obraćanju u Evropskom parlamentu poručila da u Srbiji nema istraživačkog, kao ni objektivnog novinarstva, jer je malo objektivnih novinara.

– Posle obraćanja premijerke u Evropskom parlamentu, Grupa ističe da je nužan razgovor o temama istraživačkog i nepristrasnog novinarstva, finansijskim pritiscima na nezavisne medije, pitanju novina “Vranjskih” i drugih lokalnih medija, kao i slobodi govora i pravu medija da slobodno i odgovorno, bez pritisaka i državnog uplitanja, rade svoj posao u interesu javnosti – navodi se u saopštenju.

Grupa dodaje i to da bi, s obzirom na to da je Ana Brnabić rekla da želi o svemu da razgovara, “javni sastanak sa njom doprineo i boljem međusobonom razumevanja i pozitivno uticao, kako na način informisanja građana i građanki, tako i na ispunjavanje obaveza koje je Srbija preuzela ulaskom u proces evropskih integracija”.

Takođe, Grupa “Za slobodu medija” je pozvala premijerku da odgovori na njihov poziv u narednih 10 dana.

Nema komentara

Napišite komentar