Humanitarna svirka za Marinu Kovačev

autor: M. S. 141 pregleda 0

U sklopu akcije prikupljanja pomoći za novinarku Marinu Kovačev, biće organizovana humanitarna svirka u četvrtak, 19. aprila u novosadskom klubu "Kućerda" u 21.30.

Mladoj novinarki iz Novog Sada hitno je potrebno 16.000 evra do kraja aprila, kako bi u Istanbulu nastavila lečenje nakon operacije tumora na mozgu, saopštila je Novosadska novinarska škola, u kojoj je ona zaposlena.

"Marina Kovačev je prošlog leta operisala tumor, a sada nastavlja terapiju na klinici Sante Plus u Istanbulu. Novac kojim je porodica raspolagala i fond koji je prikupljen tokom novembra i decembra prošle godine utrošen je na dosadašnje lečenje. Marini predstoje četiri nedelje zračenja mozda i kičme, i zbog toga se boravak u bolnici produžio na pet nedelja, umesto planirane jedne", navodi se u saopštenju za javnost.

Dan nakon svirke, u petak 20. aprila biće organizovano humanitarno veče u Spot - caffe & vegan kitchen (Trg Marije Trandafil 6), a sav prihod od poručenih jela i pića 19-23 biće uplaćen za Marinino lečenje.

Novac je moguće uplatiti na račun njene majke Svetlane Bošković: Banca Intesa, broj 160-2700100006080-06, a više informacija o uplatama na devizne račune moguće je pronaći na sajtu Novosadske novinarske škole, zajedno sa drugim humanitarnim događajima koji će biti organizovani ovim povodom (www.novinarska-skola.org.rs).

Marina Kovačev završila je osnovne studije novinarstva i master studije menadžmenta ljudskih resursa.

Jedna je od osnivačica Bečejskog udruženja mladih, a od 2015. godine radi u Novosadskoj novinarskoj školi.

Kao omladinska aktivistkinja učestvovala je u velikom broju humanitarnih akcija i programa posvećenih jačanju ljudskih prava i medijskih sloboda.

Nema komentara

Napišite komentar