Član SNS-a se lažno predstavljao kao Njuzovac

autor: Z. Strika 263 pregleda 0

Ekipa satiričnog portala Njuz.net morala je da reaguje i da se ogradi od ankete koja je prikazana na Pinku i Studiju B, u kojoj su građani okupljeni na protestu opozicije prikazani kao neznalice.

Povod za ovakvu reakciju Njuzovaca jesu informacije da se Lav Pajkić, sin Isidore Bjelice i Nikole Pajkića, inače član Srpske napredne stranke, predstavljao građanima kao deo redakcije Njuz.neta i Mr. Zajebavancije, te da im je postavljao apsurdna pitanja, tražeći apsurdne odgovore. Ono što je tražio, to je i dobio.

Međutim, anketa je montirana tako da je dobila potpuno drugačiji smisao. Neki od predstavnika vlasti delili su je na društvenim mrežama ukazujući da oni koji podržavaju trenutnu opoziciju u Srbiji ne spadaju u red najpametnijih ljudi.

– Njuz i Mr. Zajebavancija obaveštavaju javnost da nemaju nikakve veze sa ovim prilogom, kao ni sa činjenicom da su izjave građana izvučene iz satiričnog konteksta, kakav su oni mislili da će imati, a koje se već čitav dan emituju u medijima bliskim režimu, sa ciljem da se simpatizeri opozcije predstave kao glupi i neobrazovani – poručili su Njuzovci.

Nakon početne ozbiljnosti, uskoro je iz Njuz.neta usledio i odgovor potkovan satirom.

– Pajkić može da napiše i pošalje nam neki tekst kad bude imao neku dobru ideju, a mi ćemo onda da ga iseckamo kako nam odgovara, damo mu sasvim drugi smisao i objavimo ga kao pravu vest. Mislimo da se neće ljutiti – kazao je Nenad Milosavljević iz Njuz.neta za Danas.

Inače na Tviteru, odakle je najpre i došla informacije da je autor propagadne ankete Lav Pajkić, može se videti da je on veliki simpatizer vladajuće stranke. Njegov profil sastoji se uglavnom od retvitovanja objava čelnih ljudi SNS-a, od Aleksandra Vučića do Nebojše Stefanovića.

Nema komentara

Napišite komentar